Velkommen til Webshoppen – Fit For Core
kontakt@fitforcore.dk

FitPAWS og øvelser

FitPAWS Træningsudstyr og Genoptræning – Fit For Core

Om FitPAWS og øvelser til din hund – Din hund, uanset om målet for dig er: Familiehund eller arbejds hund, så vil du sikkert gerne sikre dig, at din hund forbliver sund og ”Fit for fight” gennem hele livet. Du styrke båndet mellem Jer, og din hund vil elske dig for det! FitPAWS Træningsudstyr til Genoptræning – Fit For Core

Du kan bruge FITPAWS redskaberne til

At give din hund styrke i bevægedelene ved, at lege, hygge og have tæt kontakt med din hund. Du har også her en god mulighed for, at benytte positiv forstærkning, og dermed styrke båndet mellem dig og din hund. Det er ren kvalitets tid du har sammen med din hund, og den vil elske dig for det. Du vil også kunne opleve, at din hund får mere selvtillid. Din dyrlæge eller Fysioterapeut vil fortælle dig, hvilke øvelser du skal lave og hvordan du skal lave øvelserne. Træningen er meget enkel. Øvelserne kræver ikke så megen plads, at du hurtigt og nemt kan bruge FITPAWS redskaberne. I tilfælde af, at din hund begynder at sitre under udførelsen af øvelsen så skal øvelsen stoppes, giv din hund en pause. Begynd derefter igen men i kortere tid. Hold hellere flere pauser mellem øvelserne, så din hund ikke bliver overbelastet. 

Se video med stabilisering på redskaberne for hunden der er ny på redskaberne YouTube

Din hund skal altid lave opvarmning

Grundig opvarmning inden din hund kommer op på redskaberne. Jeg nævner ikke her opvarmnings øvelserne. Opvarmnings øvelser læres på kursus til Core træning. På siden her sælges redskaberne og øvelser på redskaberne er beskrevet. FitPAWS fortæller om, og viser opvarmnings øvelser på YouTube videoen

Det er dog af stor vigtighed, at din hund ikke har tidligere skader, har HD eller andet der gør, at arbejdet på redskaberne – Kan skade din hund ydermere.

FitPAWS for Hvalpe

Destruktiv adfærd kan skyldes en hvalp, der ikke har haft nok motion eller har haft mentale udfordringer. Benyt hvalpens overskydende energi og giv din hvalp – Gavnlig, fysisk og mentalt træning ved, at lære den nye spil, tricks og adfærd på FitPAWS produkter. Se intro video inden du begynder med træning af den hvalp på Youtube

De oppustelige FitPAWS produkter med mindre bevægelse kan du begynde med så tidligt, som når din hvalp er 5 uger gammel og med 3-5 minutters træning på BALANCE SKIVE og FITbone

Din hvalps tillid vil øges, og din hvalps hale vil logre når den bliver belønnet for, at lære nye øvelser på FitPAWS udstyret – Fantastisk til at berige båndet mellem dig og din nye bedste ven.

hvalp begynder guidet staa ovelse blaa ramme

BALANCE SKIVEN og FITbone kan du begynde med når din hvalp er blevet 5 uger og senere når din hvalp er blevet 5 måneder kan du begynde med FitPAWS® DONUT – Et herligt redskab for enhver ny hvalpe ejer. En FitPAWS® DONUT HOLDER vil gøre det endnu nemmere at begynde at træne din hvalp på DONUT

FitPAWS BALANCE BRÆT – Wobbleboard kan du bruge fra din er 5-7 måneder afhængig af din hvalps udvikling

Forbedre din hvalps muskelstyrke. Kropsbevidsthed og ikke mindst selvtillid. Din hvalp vil være på rette vej til at leve et længere, gladere, og have et sundere liv. Styrk din hvalp til fremtidig forebyggelse af skader. Samt hvalpens generelle vel befindende. Hunde opdrættere kan kun opfordres til, at bruge FitPAWS® BALANCE SKIVEN str. LARGE. Udvikle stærke og tillidsfulde hvalpe, der nemt kan overgå til den nye familie.

Redskaber du kan anvende til din hvalp

BALANCE SKIVE LARGE fra 5 uger samt FITbone. FitPAWS® BALANCE BRÆT for korte sessioner fra 5 – 7 måneder, og DONUT og DONUT HOLDEREN fra 5 måneder.

FITbone Orange webshop

Udstillings hunden og FitPAWS

Konkurrerer din hund indenfor hunde udstilling. Vil du sikkert gerne sikre dig, at hunden ser tip top ud og med en super stram toplinje. Afbalanceret muskuløs og er i form når den både står, og vises frem i udstillings ringen. En stærk kerne – Musklerne er grundlaget for al bevægelse når din hund vises frem i ringen. Kropbygnings øvelserne giver din hund en: Bedre toplinje, muskel hukommelse til en bedre opstilling i ringen. Øget vifte af bevægelse i leddene og forlængelse af musklerne. Forbedret kropsbevidsthed og gangart. Samlet udholdenhed, styrke og muskel toning.

Din udstillings hund skal være et godt eksempel på racen og, at være fit og tonet vil hjælpe din hund til, at skille sig ud fra konkurrenterne i udstillings ringen. Du opbygger forskellige muskel grupper med forskellige redskaber.

Redskaber du kan anvende til din udstillings hund

PEANUT for opbygning af den generelle muskeltoning. KEGLER og SPRINGPINDE for bedre gangart. PAW PODS med sensoriske “Små dutter for udvikling af pote bevidsthed når din hund står stillet op i ringen.

KEGLER og SPRINGPINDE for en bedre gangart.

 

PAW PODS med de sensoriske “Små dutter” for udvikling af propioception, som betyder, at din hund bliver klar over, i hvilket “Verdenshjørne” den har sine poter. En bevidsthed der giver din hund god kontrol når den står stillet i udstillingsringen.

Den voksne hund

Hunden uden skader på bevægeapparatet kan begynde træningen på langt de fleste af redskaberne. Begynd med de redskaber med en lille bevægelses påvirkning og de der er tættest på gulvet. BALANCE SKIVE og FITbone. Den voksne hund skal bevare sin core på deres bagpart, fronten deres mave og ryg. Du indarbejde fastlagte øvelser 5 til 10 minutter 3 til 4 gange om ugen på FitPAWS redskaber, derefter kan du øge tiden.

fitpaws_3

Fokuser på øvelser der øger muskulaturen på baglårene med knæbøjninger og gentagelser af sit-og-stå på toppen af FitPAWS® PEANUT

Din hund kan også ligge dæk på PEANUT og du assisterer igen, ved at holde på din hund mens du ruller PEANUT fra side til side.

FitPAWS Træningsudstyr til Genoptræning - Fit For Core

KEGLER og SPRINGPINDE kan blandt sættes op, som spring og lad din hund gå i skridt gang over springpindene. Det er her en fordel, at have 2 sæt KEGLER og SPRINGPINDE

Redskaber du kan anvende til din voksne hund

FitPAWS Træningsudstyr til Genoptræning - Fit For Core

K9Fitbone, PEANUT. DONUT TRAX kan tages i brug når hunden har fået sikkerhed og god balance i redskaberne tættest ved gulvet

FitPAWS Træningsudstyr til Genoptræning - Fit For Core

BALANCE SKIVE, KEGLER og SPRINGPINDE og BALANCE BRÆT. Du kan øge udfordringen ved, at bruge K9Fitbone og BALANCE SKIVE ovenpå BALANCE BRÆT.

Core træning til din ældre hund

Den ældre hund har en hurtig tendens til at miste muskelmasse på deres baglår. Du kan holde din ældre hund i en rigtig god form ved, at indarbejde fastlagte øvelser på FitPAWS redskaber med en lille bevægelses påvirkning. Fokuser på øvelser der øger muskulaturen på baglårene med knæbøjninger og gentagelser af sit-og-stå på toppen af FitPAWS® PEANUT eller ved at bruge PEANUT, hvor du assisterer ved, at fastholde PEANUT mens du hjælper med øvelsen knæbøjninger, du kan også rulle PEANUT fra side til side.

fitpaws_3

Stå og sit øvelser kan også udføres fra gulvet ved brug af K9KLIMB der benyttes som holder til PEANUT, og KLIMB er også et godt redskab til øvelserne sit-til-stå

Redskaber du kan anvende til din ældre hund

FitPAWS Træningsudstyr til Genoptræning - Fit For Core

PEANUT, BALANCE SKIVE og FITbone. Det er alle redskaber som opbygger muskelkernen hos den ældre hund.

 

Familie hunden

Konkurrere din hund ikke i sportslige konkurrencer men alligelvel har et aktivt liv. Vil hunden stadig drage fordel af, at have en stærk muskelkerne. Mange aktive familier tager deres hunde på lange vandreture, løbeture, og svømmer eller inddrager hunden i sjov men anstrengende legeaktiviteter for hunden, såsom hente bolde eller trækketov.

Redskaber du kan anvende til familie hunden 

FitPAWS Træningsudstyr til Genoptræning - Fit For Core

Er din familie hund i god form men ny på redskaberne skal du begynde med de redskaber der ikke er så bevægelige. BALANCE SKIVE og FITbone

Hunden der ikke er aktiv

FitPAWS Træningsudstyr til Genoptræning - Fit For Core

For hunden som ikke er aktiv, er der risiko for skader på grund af manglende muskelkerne og overvægt ved bevægelse. Det er vigtigt, at disse hunde har et konditions program for at forhindre skader. Blot 5 til 10 minutters sessioner 3 til 4 gange om ugen på FitPAWS redskaberne vil bidrage til, at forbedre muskelkernen, dens styrke og muskeltonus og dermed forebygge skader.

Når din hund er ny på redskaberne skal du begynde med de redskaber der ikke er så bevægelige. I tilfælde af, at din begynder at sitre under udførelsen af øvelser så skal øvelserne stoppes, giv din hund en pause, og begynd derefter igen men i kortere tid. Hold hellere flere pauser mellem øvelserne, så din hund ikke bliver overbelastet. 

Redskaber du kan anvende til opbygning af coren hos hunden der ikke er aktiv

BALANCE SKIVE og FITbone