Velkommen til Webshoppen – Fit For Core
kontakt@fitforcore.dk

FitPAWS og øvelser

FitPAWS Træningsudstyr og Genoptræning – Fit For Core

Om FitPAWS og øvelser til din hund – Din hund, uanset om målet for dig er: Familiehund eller arbejds hund, så vil du sikkert gerne sikre dig, at din hund forbliver sund og ”Fit for fight” gennem hele livet. Du styrke båndet mellem Jer, og din hund vil elske dig for det! FitPAWS Træningsudstyr til Genoptræning – Fit For Core

Du kan bruge FITPAWS redskaberne til

At give din hund styrke i bevægedelene ved, at lege, hygge og have tæt kontakt med din hund. Du har også her en god mulighed for, at benytte positiv forstærkning, og dermed styrke båndet mellem dig og din hund. Det er ren kvalitets tid du har sammen med din hund, og den vil elske dig for det. Du vil også kunne opleve, at din hund får mere selvtillid. Din dyrlæge eller Fysioterapeut vil fortælle dig, hvilke øvelser du skal lave og hvordan du skal lave øvelserne. Træningen er meget enkel. Øvelserne kræver ikke så megen plads, at du hurtigt og nemt kan bruge FITPAWS redskaberne. I tilfælde af, at din hund begynder at sitre under udførelsen af øvelsen så skal øvelsen stoppes, giv din hund en pause. Begynd derefter igen men i kortere tid. Hold hellere flere pauser mellem øvelserne, så din hund ikke bliver overbelastet. 

Se video med stabilisering på redskaberne for hunden der er ny på redskaberne YouTube

Din hund skal altid have

En grundig opvarmning inden den kommer op på redskaberne. Jeg nævner ikke her opvarmnings øvelserne. Opvarmnings øvelser læres på kursus til Core træning. På siden her sælges redskaberne og øvelser på redskaberne er beskrevet.

Det er dog af stor vigtighed, at din hund ikke har tidligere skader, har HD eller andet der gør, at arbejde på redskaberne – Kan skade din hund.

FitPAWS for Hvalpe

Destruktiv adfærd kan skyldes en hvalp, der ikke har haft nok motion eller har haft mentale udfordringer. Benyt hvalpens overskydende energi og giv din hvalp – Gavnlig, fysisk og mentalt træning ved, at lære den nye spil, tricks og adfærd på FitPAWS produkter. Se intro video inden du begynder med træning af den hvalp på Youtube her

De oppustelige FitPAWS produkter med mindre bevægelse kan du begynde med så tidligt, som når din hvalp er 8 uger med 3-5 minutters træning.

hvalp begynder guidet staa ovelse blaa ramme

BALANCE SKIVEN. FitPAWS® DONUT er et must for enhver ny hvalpe ejer. Du kan begynde træningen med DONUT når din hvalp er 5 måneder. En FitPAWS® DONUT HOLDER vil gøre det endnu nemmere at begynde at træne din hvalp på DONUT.

Din hvalps tillid vil øges. Din hvalps hale vil logre når den bliver belønnet for, at lære nye øvelser på FitPAWS udstyret – Fantastisk til at berige båndet mellem dig og din nye bedste ven.

 

 

Balance brædtet det runde med hvalp paa groen ramme

 

Forbedre din hvalps muskelstyrke. Kropsbevidsthed og ikke mindst selvtillid. Din hvalp vil være på rette vej til at leve et længere, være gladere, og have et sundere liv. Styrk din hvalp til fremtidig forebyggelse af skader. Samt hvalpens generelle velbefindende. Hunde opdrættere kan kun opfordres til, at bruge FitPAWS® BALANCE SKIVEN str. LARGE. Udvikle stærke og tillidsfulde hvalpe, der nemt kan overgå til den nye familie.

Redskaber du kan anvende til din hvalp

BALANCE SKIVE LARGE fra 8 uger. FitPAWS® BALANCE BRÆT for korte sessioner. DONUT og DONUT HOLDEREN fra ca. 5 måneder.

Udstillings hunden og FitPAWS

Konkurrerer din hund indenfor hunde udstilling. Vil du sikkert gerne sikre dig, at hunden ser tip top ud og med en super stram toplinje. Afbalanceret muskuløs og er i form når den både står, og vises frem i udstillings ringen. En stærk kerne – Musklerne er grundlaget for al bevægelse når din hund vises frem i ringen. Kropbygnings øvelserne giver din hund en: Bedre toplinje, muskel hukommelse til en bedre opstilling i ringen. Øget vifte af bevægelse i leddene og forlængelse af musklerne. Forbedret kropsbevidsthed og gangart. Samlet udholdenhed, styrke og muskel toning.

Din udstillings hund skal være et godt eksempel på racen og, at være fit og tonet vil hjælpe din hund til, at skille sig ud fra konkurrenterne i udstillings ringen. Du opbygger forskellige muskel grupper med forskellige redskaber.
Redskaber du kan anvende til din udstillings hund

PEANUT for opbygning af den generelle muskeltoning. KEGLER og SPRINGPINDE for bedre gangart. PAW PODS med sensoriske “Små dutter for udvikling af pote bevidsthed når din hund står stillet op i ringen.

            Agility Kit hund over cavaletti gul ramme tilp         PawPods med hund helt taet paa gul ramme          M4034S-4211

Den voksne hund

Hunden uden skader på bevæg apparatet kan begynde træningen på de fleste af redskaberne. Begynd med de redskaber med en lille bevægelses påvirkning og de der er tættest på gulvet.  Oevelser på peanut sit paa peanut groen rammeDen voksne hund skal bevare sin core på deres bagpart, fronten deres mave og ryg. Du indarbejde fastlagte øvelser 5 til 10 minutter 3 til 4 gange om ugen på FitPAWS redskaber, derefter kan du øge tiden.

Fokuser på øvelser der øger muskulaturen på baglårene med knæbøjninger og gentagelser af sit-og-stå på toppen af

 

FitPAWS® PEANUT fitpaws_3eller ved at bruge PEANUT, hvor du assisterer ved, at fastholde PEANUT mens du hjælper med øvelsen knæbøjninger.

Din hund kan også ligge dæk på PEANUT og du assisterer igen, ved at holde på din hund mens du ruller PEANUT fra side til side. KEGLER og SPRINGPINDE kan blandt sættes op, som spring eller din hund skal kravle under springpindene eller gå i skridt gang over pindene. Det er her en fordel, at have 2 sæt KEGLER og SPRINGPINDE.                 

Redskaber du kan anvende til din voksne hund

BALANCE SKIVEN, K9Fitbone, PEANUT, KEGLER og SPRINGPINDE og BALANCE BRÆT, og du kan øge udfordringen ved, at bruge K9Fitbone og BALANCE SKIVE ovenpå BALANCE BRÆT.

Udstræknings øvelser

udføres med 2 ben på gulvet og 2 ben på redskabet, PEANUT og DONUT er god til udstrækningsøvelserne. Øvelserne udføres efter eller mellem andre øvelser.

Vægttræning

Er øvelser for den rutineret hund på PEANUT eller DONUT, og hunden har en vest på med vægtposer i, som giver hunden udfordring og øger belastningen.

Core træning til din ældre hund

Der har en tendens til at miste muskelmasse på deres bag lår. Du kan holde din ældre hund i en rigtig god form ved, at indarbejde fastlagte øvelser på FitPAWS redskaber med en lille bevægelses påvirkning. Fokuser på øvelser der øger muskulaturen på baglårene med knæbøjninger og gentagelser af sit-og-stå på toppen af FitPAWS® PEANUT eller ved at bruge PEANUT, hvor du assisterer ved, at fastholde PEANUT mens du hjælper med øvelsen knæbøjninger, du kan også rulle PEANUT fra side til side.

fitpaws_3

Den ældre hund har tendens til at miste muskelmasse på deres bag lår. Du kan holde din ældre hund i en rigtig god form ved, at indarbejde fastlagte øvelser på FitPAWS redskaber med en lille bevægelses påvirkning. Fokuser på øvelser der øger muskulaturen på baglårene med knæbøjninger og gentagelser af sit-og-stå på toppen af FitPAWS® PEANUT eller ved at bruge PEANUT, hvor du assisterer din hund ved, at fastholde PEANUT mens du hjælper med øvelsen knæbøjninger. 

Stå og sit øvelser kan også udføres fra gulvet. K9KLIMB kan benyttes som holder til PEANUT, og KLIMB er også et godt redskab til øvelserne sit-til-stå.

Redskaber du kan anvende til din ældre hund

PEANUT, BALANCE SKIVE og FITbone. Det er alle redskaber som opbygger muskelkernen.

        FIT bone med Corgi bagben oppe blaa ramme to lille stoerelse          Balance disc med sort hund blaa ramme          Peanut hund og oevelse pige sidder blaa ramme lille stoerellse

Familie hunden

Konkurrere din hund ikke i sportslige konkurrencer men har et aktivt liv. Vil hunden stadig drage fordel af, at have en stærk muskelkerne. Mange aktive familier tager deres hunde på lange vandreture, løbeture, og svømmer eller inddrager hunden i sjov men anstrengende legeaktiviteter såsom hente bolde eller trækketov. Er din familie hund i god form men ny på redskaberne skal du begynde med de redskaber der ikke er så bevægelige.

Redskaber du kan anvende til din familie hund 

BALANCE SKIVE, FITbone og PEANUT samt BALANCE BRÆT.

Hunden der ikke er aktiv

FitPAWS og Træningsudstyr og Genoptræning - Fit For Core

For den hund som ikke er aktiv, er der risiko for skader på grund af den manglende muskelkerne, overvægt og overanstrengelse ved bevægelse. Det er vigtigt, at disse hunde har et konditions program for at forhindre skader. Blot 5 til 10 minutters sessioner 3 til 4 gange om ugen på FitPAWS redskaberne vil bidrage til, at forbedre muskelkernen, dens styrke og muskeltonus og forebygge skader. Når din hund er ny på redskaberne skal du begynde med de redskaber der ikke er så bevægelige. I tilfælde af, at din begynder at sitre under udførelsen af øvelser så skal øvelserne stoppe, giv din hund en pause, og begynd derefter igen men i kortere tid. Hold hellere flere pauser mellem øvelserne, så din hund ikke bliver overbelastet. 

Redskaber du kan anvende til opbygning

BALANCE SKIVE, FITbone samt BALANCE BRÆT.

Øvelser på PEANUT

PEANUT giver en stabillitet i bevægelsen med fordybningen på midten også kaldet sadlen.

Er din hund ny med øvelserne

For hunden der er ny på øvelsen med PEANUT kan du undlade at, udfordre din hunds balanceevnen ved, at du ikke puster helt så meget luft i PEANUT og du vil dermed forbedrer du balancen hos din hund. Når din hund er mere øvet kan du du puste mere luft i PEANUT. Når FitPAWS PEANUT er pustet op til maksimum kapacitet, vil den føles hård, og vil derfor være en stor udfordring for din hund og dens balance evne.

Oevelser på peanut sit paa peanut groen ramme

 

Din hund kan sidde, ligge og stå mens PEANUT ruller fra side til side. Styrke din hunds muskelgruppe når den arbejder på toppen af PEANUT og har alle fire poter placeret på PEANUT. PEANUT er bevægelig, og din hund vil bruge/arbejde med hele den store muskelgruppebevægelsen – Coren.

Vær opmærksom på den korrekte stilling for din hund når den er på PEANUT. Din hund skal stå i ret bevægelse og have en ret ryglinje.

 

Oevelser på peanut stae paa peanut roed ramme

 

 

 

Alle øvelser foregår i langsomt tempo. Forsigtige stå og sit øvelser giver mere styrke i bevægelsen og giver en mere muskelstyrke. Ved sit og stå øvelser øges muskelkernen på bagparten.

 

Oevelser på peanut ligge paa peanut blaa ramme

 

 

 

Din hund kan også ligge dæk på PEANUT og du assisterer ved, at holde på din hund mens du ruller PEANUT fra side til side.

 

 

 

Oevelser på peanut trille med peanut roed ramme

 Skal din hund strække ud

Din hund kan lave udstrækning øvelser på PEANUT ved, at have 2 ben på PEANUT og 2 ben på gulvet. Når din hund strækker ud på PEANUT, og har bagben på bolden skal dine godbidder gives ved helt tæt ved underlaget. Så ikke din hund får en forkert nakkestilling. Ryg – toplinje og hoved skal være i en lige linje.

Har din hund forben på bolden skal dine godbidder gives oppe foran næsen så nakke og ryg er strakt.

 

 

fitpaws_3

Også den ældre hund har tendens til at miste muskelmasse på deres bag lår. Du kan holde også din ældre hund i en rigtig god form ved, at indarbejde fastlagte øvelser på FitPAWS redskaber med en lille bevægelses påvirkning. Fokuser på øvelser der øger muskulaturen på baglårene med knæbøjninger og gentagelser af sit-og-stå på toppen af FitPAWS® PEANUT eller ved at bruge PEANUT, hvor du assisterer din hund ved, at fastholde PEANUT mens du hjælper med øvelsen knæbøjninger. 

Stå og sit øvelser kan også udføres fra gulvet. K9KLIMB kan benyttes som holder til PEANUT, og KLIMB er også et godt redskab til øvelserne sit-til-stå.

 

 

Oevelser på peanut naese til hofte paa peanut gul ramme

Hvilken størrelse PEANUT skal min hund bruge

Skal din hund træne “Core muskulaturen” skal du benytte en PEANUT  på 50, 60, 70 eller 80 cm.  Er din hund er op til 50 cm i længden. Er din hund op til 60 cm i længden skal din hund benytte en PEANUT størrelse 50, 60, 70 eller 80 cm. Er din hund op til 75 cm i længden skal du benytte en PEANUT størrelse 60, 70 eller 80 cm. Er din hund op til 100 cm cm i længden skal du benytte en PEANUT på 70 eller 80 cm. Er din hund mere end 100 cm og op til 135 cm i længden skal du benytte en PEANUT på 80 cm

 

Øvelser på BALANCE SKIVE

Ændringen af niveauet af luft i balance platformen. Vil få din hund til at arbejde med forskellige muskler for at opretholde balancen på skiven.  På BALANCE SKIVE er overflade strukturen på bagside med små sensoriske ”dutter” og forsiden er glat. De mikro-bevægelser der skabes i kroppen når din hund balancerer på skiven vil styrke muskelkernen. BALANCE SKIVE findes i 2 størrelser 35,5 cm og 55,8 cm.  Du kan med fordel anvende 2 skiver når du arbejder med din hund. Er din hund er mere end 50 cm i højden skal du bruge den store skive. DVD med tips og træning medfølger! Pumpe skal tilkøbes. Se instruktions video fra FitPAWs her BALANCE DISC

DONUT FITbone BALANCEBRÆT KEGLER og SPRINGPINDE