Velkommen til Webshoppen – Fit For Core
kontakt@fitforcore.dk

Udstillings Arbejds hunde og FitPAWS

Alle racer af arbejds hunde og FitPAWS

Udstillings Arbejdshunde og FitPAWS Fit Hundeudstyr til hunde indenfor Hundeudstilling, Hyrdning, Jagt, IPO, LP, Politiet og Rednings- og Service hunde. Muskelkernestyrke i for- og bagpart, ryg og mave samt toplinje er altafgørende i en sund krop. Alle FitPAWS redskaberne kan bruges af vores firbenede venner til kerne- og muskel styrkelse. En øget bevægelses- og fleksibilitet, neuro muskulær tilrettelæggelse, sensorisk og perceptuel stimulering og ikke mindst balancekontrol.

Den sportslige og arbejdende hund

Arbejds hunde og FitPAWS - Fit For Core Hundeudstyr

Konkurrerer din hund indenfor Hundeudstilling vil du gerne sikre dig, at din hund har en god toplinje. Har en afbalanceret muskeldefinition. Er i top form. Du vil gerne skille dig ud fra dine konkurrenter i ringen. En stærk muskelkerne er fundamentet for al bevægelse, herunder den bedste fremvisning i ringen. Træning med FitPAWS Canine Conditioning redskaberne har mange fordele for Udstillings hunden, herunder: Forbedret toplinje, Øget bevægelses område i led samt forlængelse af musklerne samt overordnet udholdenhedsstyrke. Træn 3 til 4 gange om ugen med din hund med styrkende aktivitet på redskaberne. Besøg også Udstillings hunden på siden her

Udstillings arbejdshunde og FitPAWS fra hvalp til voksen

Senior hunden

Alle Arbejdshunde uanset hvilken gren af arbejde de beskæftiger sig med, så vil de drage en stor fordel af træningen med FitPAWS® hunde redskaber. Lige fra hvalpestadiet – 5 uger gamle, hvor de kan begynde træningen på redskaberne. Frem til deres arbejdskarriere, pensionering og videre gennem deres dagligdag for, at bevarer den muskelstyrke, de har opbygget. Ikke mindst deres selvtillid. Arbejdshunde har mange af de samme risici forbundet med stærkt konkurrencedygtige hunde på elite plan og et konsekvent og fysisk træningsprogram kan reducere deres risiko for skader.

Arbejdshunde har mange risici

Uanset, hvilket arbejde din hund er involveret i, er muskel kernestyrke altafgørende. Et af de grundlæggende elementer, som skal være til stede for, at din hund kan bruge sin krop, når den skal lave en hurtig vending, hoppe, dreje, kravle, løbe. Er at forebygge, og forhindre at der sker sports- og arbejds relaterede skader. Din arbejds hund belønnes ved, at være sund i kroppen, og du forebygger skader.

Arbejdende racer

Labradoren er en af de mest alsidige arbejds hunde. Det er en eminent race som servicehund, Jagtarbejde, Narkohund, NW arbejdet samt Rally. Den yder en lang række af opgaver som: Op, ned, kravle og rundt om. Det stiller store krav til muskulatur.

Border Collien der er avlet til en bestemt opgave, at hyrde får. I dag er Border Collien hos familien der dyrker sporten Agility, NW, Rally og Udstilling. Opgaver der også stiller krav til hundens muskulatur. Og ikke mindst dens forpart.

Hundearbejde indenfor Politiet

Har brug for en forbedret reaktion og kontrol – Politi hunden der skal opsnappe, og reagerer på en fært for derefter, at eftersætte en eftersøgt. Stabilisering af svage områder for, at undgå skader. Front og skulder hos hunden der arbejder skal styrkes, da der her er tale om stor belastning. Forbedret balance og Proprioception (Ledsans, sans, der informerer hjernen om de enkelte kropsdeles stilling i rummet. Signaler fra sanselegemer i sener, led, muskler og hud analyseres i lille- og storhjernen til et bevidst billede af kroppens rumlige position).

Vigtigt, at leddene har et øget bevægelses område, og en forlængelse af musklerne. Arbejdet med redskaberne giver en forbedret sensorisk fornemmelse samt god kropsbevidsthed.

Jagthunden

Jagt hunde bevæger sig hurtigt ud over markerne, og det ujævne underlag, og kan have forhindringer, som nedfaldne grene, grøfter og brændestabler for at jagte deres opgave. At have en god kropsbevidsthed og en stærk kerne kan hjælpe din hund med at gøre dens bedste, når de er på jagt opgaverne. Proprioception øvelser kan hjælpe en hund instinktivt, at lære, hvordan dens krop bevæger sig i rummet, så hunden kan reagere på de forskellige miljøfaktorer ved en hurtig hastighed.

Hyrde hunden

Hyrde hunde har brug for en stærk muskelkerne – Core, og ikke mindst på deres forpart. Koordinering og kropsbevidsthed på området for, at udføre deres bedste når de hyrder får på marken.

Hyrde hunde elsker at arbejde, og lad også din hund arbejde med FitPAWS cross træning, når de ikke arbejder med, at flytte fårene. Hvorvidt din hund er involveret i arbejdet med fårene eller core træningen, så bruger de hele deres core, da de vender omkring og drejer både til højre og venstre, og ofte med høj fart. Din hund bør også altid været varmet op, inden den begynder at arbejde med, at flytte fårene eller med arbejdet på hunde redskaber. Så du bør sørge for, at din hund er i en god form og har en stærk core. At indarbejde FitPAWS Canine Conditionering Equipment i deres trænings rutine er fantastisk, og sjovt for din hund, at opnå dette på.

Hunde redskaber

Hunde redskaber til Balance samt Kropskontrol

Træningen omfatter Udstillings Arbejdshunde og FitPAWS Fit Hundeudstyr og deres CORE træning på alle typer af Balance redskaber som: FitPAWS PEANUT, VIPPE BRÆT, BALANCE SKIVE, DONUT, BIG DONUT fra Flexiness samt KEGLER og SPRINGPINDE. Inden du begynder din træning skal du opvarme din hund samt også, at nedkøle den igen når I er færdige med træningen. Se FitPAWS egen WARM UP video på YouTube her

Træningen omfatter også redskaberne til styrkelse af Kropskontrol. BALANCE BRÆT. BALANCE SKIVE, KEGLER og SPRINGPINDE, PAW PODS og TARGET

Udstillings Arbejds hunde og FitPAWS - Fit For Core Hundeudstyr

BALANCE SKIVE, FITbone, PEANUT OG DONUT er givende for din hund ikke mindst deres forkrop. Er din hund ny med hunde redskaber, så begynd med BALANCE SKIVE 55 cm. Er din hund er en mellemstor race, vil FITbone regular være det rigtige redskab. Til den helt store hunderace vil FITbone GIANT være det rigtige redskab. Besøg GIANT  her